Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Medveczky Ilona Kossuth-díjat szeretne
  2015-04-07 09:47:37, kedd
 
  Medveczky Ilona Kossuth-díjat szeretne

A táncművész úgy érzi, járna neki a rangos elismerés, aminek anyagi vonzata is nagy segítség lenne számára.

Medveczky Ilona a napokban keményen kritizálta a mai magyar viszonyokat, most pedig a Borsnak folytatta a panaszkodást. A díva elárulta, felzaklatják a napi hírek, és megviselik az anyagi gondok, de a társadalmi problémák sem hagyják hidegen. Mindezeken túl pedig úgy véli, nem ismerik, és soha nem is ismerték el kellőképpen a munkásságát.

"Én negyvennyolc évig táncoltam, a táncművészeti diplomámmal, a kü­lönböző dí­jakkal, de még senkinek nem ju­tott eszébe, hogy Kossuth-díjat kapjak. Ma már fű, fa, virág megkapja. Én az akkori osztogatásnál is megkérdeztem: de ki az az Ákos?! Pedig akkoriban Orbán Viktor még igencsak serdülő volt az állam vezetésében. Ez kész közröhej, a barátok meg a hu­szon­ha­to­dik szomszéd kapja meg az elismerést?

Nagy összeggel is jár, de ha ettől a kormánytól kapnám meg, kétszer is meggondolnám, hogy ne adjam-e vissza. De nem az én szégyenem, hogy nem kapok Kossuth-díjat, ahogy a nyugdíjam sem, hanem az állam szégyene. Egész pontosan 67 800 forint a nyugdíjam, de én ne panaszkodjak, amíg van fedél a fejem felett, és van mit ennem, amit ingyen küld egy ételfutár-szolgálat. Én nagyon spórolós vagyok, mindig is az voltam, addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér" - mondta el a táncművész.



Medveczky Ilona minden reggel így kezdi a napot, a többszintes rózsadombi villájának minden szintjén megöntözi a növényeket. Aprócska a villa, ugyanis alig 3500 (!) tő virágot kell ugyanis a Művésznőnek meglocsolnia! Minden reggel!





"Mosok, főzök, takarítom a házamat, a kocsimat, a kertben nyírom a füvet, a sövényt, gazolok, villanyt szerelek, bádogot fedek, palázok. A garázst kiadom, a ház üres helyiségeiben bútort tárolok." - vakítja a riporter a szegény kisnyugdíjas.

A budai luxus szerinte csak a látszat.

Ugyanis Medveczkynek a kertjében van a Hawaii:




Azt állítja, hogy ő dolgos kisnyugdíjas. Hiába kapja a tanácsokat, hogy adja el a több száz milliót érő villát, ő nem adja. A méltóságán kívül csak az otthonához ragaszkodik.
Ilona az évek során a spórolás művészetét is kitanulta, ugyanis a zöldségestől a hentesig, aki tud, segít neki ingyenáruval.

Medveczky csak egy valamit irigyel a külföldi nyugdíjasoktól: az utazást. Szegény Művésznő, biztos nem tud utazgatni, valljuk be, elég nehéz 3500 tő virágot, 4 kutyát, egy medencés 200 négyzetméteres budai villát fenntartani, ÉS még emellett utazgatni is.

Persze sokat nem kellett a Google-ban keresgetni:

Kétszáz tevét kínáltak a díváért
Medveczky Ilonáért kétszáz tevét kínáltak Hurghadán. A még mindig nagyon mutatós egykori táncosnő körül egész nyaralása alatt rajzottak az arab férfiak, akik néha megriasztották őt, amikor nagyon közel mentek hozzá, vagy masszírozni kezdték a kezét. ..." (2007. augusztus 7., kedd 07:30)

Medveczky Ilona elegáns öltözetben ment bevásárolni egy tervezett olaszországi nyaralása előtt. Kutyáinak 15 kiló húst vásárolt, hogy ne szenvedjenek hiányt, amíg ő barátnőivel nyaral. A vásárolt dolgokat egyedül cipelte haza..." (2008.05.05. 08:20)

Medveczky Ilona Egyiptomban járt
Egyiptomi fotóalbumát mutatta be a TV2 Mokkájában Medveczky Ilona. A díva elmondta, nagy szerelmese az országnak: amellett, hogy tudja mire számíthat, mindig felfedez valami újdonságot...." (04/01/2009 - 12:15)

3 év alatt kétszer Egyiptom, egyszer Olaszország. Idén nyáron hova tetszik utazni, Művésznő? Abádszalókra?

A Medveczky-villának is roppant hihető sztorija van: "a villáját egy harisnyagyárostól kapta, aki feltétlen híve volt. Medveczkyt megfogta a férfi visszafogott udvarlási stílusa, és bár nem tetszett neki, azért bemutatta a szüleinek, ahol aztán a harisnyagyáros jól elképedt, micsoda nyomorban él a már akkor is szupersztár, Párizsban és Pesten dolgozó táncosnő. Bár a gyáros a díva szerint ellenszolgáltatást soha nem kért, azért vett a művésznőnek egy villát, két kulccsal, hogy annak adhassa, akit szeret."

Medveczky 33 évesen, 1974-ben ment hozzá Ausztriában élő Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis német herceghez, így lépett le az országból, ahová csak a rendszerváltás után tért vissza. Előtte revütáncos volt a Moulin Rouge-ban, utána meg ... nyugdíjas.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: rendszerváltás, megriasztották, négyzetméteres, nyugdíjasoktól, harisnyagyáros, helyiségeiben, táncművészeti, osztogatásnál, meggondolnám, panaszkodást, szenvedjenek, abádszalókra, megkérdeztem, visszafogott, felzaklatják, negyvennyolc, olaszországi, ingyenáruval, zöldségestől, medveczkynek, kisnyugdíjas, meglocsolnia, nyújtózkodom, panaszkodjak, kellőképpen, munkásságát, szupersztár, művésznőnek, ragaszkodik, masszírozni, egyiptomban, fenntartani, többszintes, olaszország, bevásárolni, diplomámmal, rangos elismerés, napokban keményen, díva elárulta, napi hírek, anyagi gondok, társadalmi problémák, táncművészeti diplomámmal, kü­lönböző dí­jakkal, akkori osztogatásnál, állam vezetésében, hu­szon­ha­to­dik szomszéd, kormánytól kapnám, állam szégyene, fejem felett, többszintes rózsadombi, kertben nyírom, Medveczky Ilona Kossuth-díjat, Medveczky Ilona, Orbán Viktor, Ugyanis Medveczkynek, Szegény Művésznő, Medveczky Ilonáért, Medveczky Ilona Egyiptomban, Mokkájában Medveczky Ilona, Wilhelm Alexander, Moulin Rouge-ban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nehezen engedem  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A föld szépségéért  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjt  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Emlék  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Vannak arcok  Az elfogadásnak...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam Krisztinától  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A világnak égető szüksége van ...  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különös!  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa - Álom  Jó éjt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 24  Fodor Ákos költő,  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Az embernek a társa: hiányzik.  Jó éjszakát  Különös!  Facebookon kaptam Gizike bar...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A legnagyobb hiánycikk manapsá... 
Bejegyzés Címkék
rangos elismerés, napokban keményen, díva elárulta, napi hírek, anyagi gondok, társadalmi problémák, táncművészeti diplomámmal, kü­lönböző dí­jakkal, akkori osztogatásnál, állam vezetésében, hu­szon­ha­to­dik szomszéd, kormánytól kapnám, állam szégyene, fejem felett, többszintes rózsadombi, kertben nyírom, garázst kiadom, szegény kisnyugdíjas, budai luxus, több száz, méltóságán kívül, otthonához ragaszkodik, évek során, spórolás művészetét, valamit irigyel, külföldi nyugdíjasoktól, arab férfiak, tervezett olaszországi, vásárolt dolgokat, díva elmondta, harisnyagyárostól kapta, férfi visszafogott, díva szerint, rendszerváltás után, rendszerváltás, megriasztották, négyzetméteres, nyugdíjasoktól, harisnyagyáros, helyiségeiben, táncművészeti, osztogatásnál, meggondolnám, panaszkodást, szenvedjenek, abádszalókra, megkérdeztem, visszafogott, felzaklatják, negyvennyolc, olaszországi, ingyenáruval, zöldségestől, medveczkynek, kisnyugdíjas, meglocsolnia, nyújtózkodom, panaszkodjak, kellőképpen, munkásságát, szupersztár, művésznőnek, ragaszkodik, masszírozni, egyiptomban, fenntartani, többszintes, olaszország, bevásárolni, diplomámmal, fotóalbumát, vezetésében, barátnőivel, viszonyokat, ausztriában, medveczkyt, keresgetni, rózsadombi, növényeket, revütáncos, táncművész, kritizálta, elismerést, mokkájában, szerelmese, kormánytól, öltözetben, újdonságot, villájának, társadalmi, művészetét, megviselik, otthonához, mindezeken, méltóságán, tanácsokat, rajzottak, nyugdíjam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2030
  • e Hét: 12139
  • e Hónap: 21322
  • e Év: 74030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.